Koninklijke erepenning voor Excelsior Zeilberg

Koninklijke erkenning

Afgelopen zondag 3 juli 2022 vierde we ons 100 jarig jubileum met een groot jubileumfeest. Een dag vol muzikale activiteiten door collega verenigingen en natuurlijk onze eigen leden. Naast deze feestelijke activiteiten werden we deze dag rond 14.30 uur verrast door een bezoek van Greet Buter, de burgemeester van Deurne. Zei reikte ons de Koninklijke erkenning uit aan onze voorzitter Theo Aarts.

“Muziekvereniging Excelsior vervult al ruim honderd jaar een belangrijke rol binnen de gemeenschap van Zeilberg. Al die jaren heeft de muziekvereniging met haar muzikale aanwezigheid alle activiteiten en bijzondere momenten van de gemeenschap Zeilberg extra glans gegeven. Daarnaast is de vereniging bij festiviteiten in de rest van de gemeente Deurne een graag geziene gast”, aldus Burgemeester Greet Buter. 

Koninklijke erepenning voor Excelsior Zeilberg

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.