BLAASKAPEL DE:

Excelsior Bloazers

De Excelsior Bloazers is een bont gezelschap van muzikanten van muziekvereniging Excelsior die naast het spelen in het harmonieorkest of drumband nog extra ontspanning zoeken in de muziek. Laagdrempelig, vlotte en feestelijke muziek, passend bij ongedwongen activiteiten. We spelen vrolijke marsen, bohmische blaasmuziek maar ook moderne eigen bewerkte nummers.

Gezelligheid kenmerkt onze club waarbij leden van 16 tot 65 samenkomen. Als je samen muziek maakt is leeftijd geen issue en geniet iedereen van de vrolijke noten. Tussen de nummers door is er vaak ruimte voor gezellig samen zijn. Al zijn we bijna een (h)echte vriendengroep, ook nieuwe muzikanten worden dankbaar in onze club opgenomen. Optreden doen we vooral in de voorbereiding en rond carnaval. Zo spelen we jaarlijks tijdens de receptie van de prins, het afhalen van de sleutel bij zowel de pastoor als de burgemeester, de optochten in Deurne en Zeilberg en de boerenbruiloft. Maar ook bij anderen activiteiten in en om Deurne-Zeilberg treden we op. Jaarlijks zijn we bij de optocht van st Maarten in Zeilberg en hebben we ook opgetreden in Friesland bij de zwemmarathon van Maarten vd Weijden. Met zijn allen gezellig op een brugje spellen tussen enthousiaste Friezen en een dankbare Maarten. We waren zelf op de Friese TV te zien!


Omdat we wekelijks repeteren met de eigen geleding is het repeteren met de Bloazers beperkt tot enkele keren voorafgaand aan het seizoen. De stukken zijn ook redelijk eenvoudig mee te spelen voor de muzikant die al een tijdje mee speelt in de andere geledingen.