Het harmonieorkest bestaat uit ca. 40 leden en komt uit in de 4e divisie. Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagavond van 19.45u tot 21.45u. De repetities staan onder leiding Adri Tempelaars. Het orkest kent verschillen in niveau en leeftijd, waardoor er voor wordt gekozen om verschillende soorten muziek te spelen. Zo worden er ‘klassiekere’ stukken en marsen gespeeld, maar zeker ook veel lichte muziek en popmuziek. Het harmonieorkest kent jaarlijks een tiental optredens, die bestaan uit kleinere optredens (zoals uitwisselingen met andere verenigingen) en grotere concerten (Zeilberg in Concert, Exclusive Excelsior), maar ook nog enkele marcherende optredens, zoals de jaarlijkse Sinterklaasintocht en dodenherdenking.

De slagwerkgroep is uitgegroeid tot een muzikaal veelzijdig percussie-ensemble dat deelneemt aan concoursen en ook zelfstandig of als onderdeel slagwerkshows verzorgt. De repetitie is op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en staat onder leiding van Rob van Doore.

DSC_5109

De slagwerkleerlingen doen hun eerste ervaring op in de opleidingsslagwerkgroep. Zij repeteren op donderdag van 18.45 tot 19.30u. De repetitie staat onder leiding van Luuk van de Weijer.

DSC_0127 bewerkt

De majorettes nemen jaarlijks deel aan concoursen en wedstrijden. Dit resulteerde de afgelopen jaren zelfs in diverse Brabantse en Nederlandse kampioenschappen. Verder hebben zij nog diverse podiumoptredens waarvoor ze speciale shows instuderen en treden ze op bij de marcherende optredens met de andere geledingen. De repetities vinden plaats op donderdagavond in Den Draai. De algehele leiding ligt bij Ingrid Diender-Verblakt. De jongste majorettes krijgen les van Anita Meulendijks, Juul Beijers en Vera Otten.

majorettes

De Excelsior Bloazers is een blaaskapel en bestaat uit ongeveer 20 leden. Er worden per jaar diverse optredens verzorgd waarbij met name in de voorbereiding en tijdens carnaval. De Repetities vinden plaats op de zondagochtend en staan onder leiding van Roel Perrée.

Excelsior Bloazers 3

Na ongeveer een jaar opleiding bij de muziekschool gaan de leerlingen muziek maken in het opleidingsorkest. Hierin leer je muziek te maken in groepsverband als voorbereiding op het harmonieorkest. Het opleidingsorkest repeteert wekelijks op donderdag van 18.45 tot 19.30 uur en staat onder leiding van Roel Perrée.

Millers Inc. is samengesteld uit enkel leden van Harmonie Excelsior. De inmiddels 8-koppige band (2 zangeressen, 1 zanger, drums, bas, toetsen en 2 gitaristen) staat geboekt binnen en buiten de Deurnese grenzen. Een energiek optreden met veel afwisselende muziek voor een breed publiek is gegarandeerd. Kijk voor meer informatie zeker eens op www.millersinc.nl.

portrait[1]